Jak tě dostat aniž bys utekla ? - Epilog

01.08.2015 21:08

Ahoj tak tady je slibovaný epilog a tedy i konec téhle povídky. A začátek nové, ve složce povídky se objevuje nový název Zpět do přítomnosti kde se bude objevovat nový příběh ze světa Avengers. Snad se bude líbit.

A chtěla jsem poděkovat všem kteří tuhle povídku četli.

O půl roku později

 

Pohled třetí osoby

 

Konečně je tu ten den, na který všichni čekali. Svatba. Tom s Nel konečně dali vše dohromady a našli společné datum. Už se jen čeká na příchod nevěsty. Tom stojí u oltáře a nervózně vyhlíží svou Nel. Za ten půlrok se stalo mnoho věcí. Tom je v polovině natáčení nového filmu, Nel se daří v kostymérství. Stihli se několikrát pohádat s Tomovými rodiči ohledně témat nevhodnosti partnerky, ale nakonec všichni sedí v první řadě a usmívají se. Freya s Benem jsou krásný pár a myslím, že na rozdíl od Toma a Nel na to jdou pomalu a opatrně. Žádné jiskření ani náznaky problému. Sestěhovali se k Benovi, ale vypadá to, že něco tajej.

 

Spustila se hudba a nevěsta vchází do dveří. Má obrovské šaty a je v nich krásná, závoj jí lehce vlaje, všichni vstávají a dívají se, jak přichází. Tomově matce dokonce teče po tváři malá slza.

 

„Ano.“

„Ano.“Slib byl dán, všichni tleskají a ti dva se tam nestydatě líbají. Za potlesku lidí odcházejí ze sálu a hned venku se koná svatební hostina, na kterou jsou zvaní všichni. Byla zábava, pilo se a tančilo, jen první tanec patřil novomanželům. Svědek pronesl krátký přípitek. Samozřejmě to byl Ben, kdo taky jiný.

„Jsem rád, že se tihle dva dali dohromady, tvoří krásný trochu nesourodý pár, ale jejich láska vše vyřeší. Dámy a pánové, nejsem na nijak dlouhé proslovy, tak tohle je tedy vše a teď, jestli bych mohl vyřídit jednu osobní záležitost, Tome? Vadilo by to?“

„Ne, v pohodě.“ Odpověděl Tom s úšklebkem na rtech.

Ben odložil mikrofon a přešel k Freye stojící kousek od něj. Sáhl do kapsy a vytáhl malou krabičku, poté poklekl a pronesl slova, která v tu chvíli čekal jen Tom.

„Freyo, vím, že spolu nejsme nijak dlouho. Ale mám pocit, že ani celý život není tak dlouhý jak bych si přál s tebou být, proto prosím přijmi mou žádost o ruku, aby se ten čas co máme tak rychle nekrátil.“

„Přijímám tvou vřelou žádost, Bene, čas je pro nás dva nekonečný, budeme navždy spolu.“ Odpověděla Freya a Ben otevřel krabičku, v níž se skvěl velký prsten, na němž bylo několik drahokamů. Nasadil ho Freye na prsteníček a cudně ji políbil. Po celé zahradě se ozval nadšený křik a tleskání všudy přítomných. Párty se protáhla dlouho do noci. Slavilo se toho tolik, že všichni museli být namol.

 

Tom s Nel jsou svoji a Ben s Freyou zasnoubeni.

Další překvapení pro všechny bylo lehce viditelné Neljino bříško, když shodila svatební šaty a vzala na sebe pohodlnější méně nadýchané. A tehdy se všichni dozvěděli i to, že Nel je už ve 3 měsíci.

 

O další půlrok později

 

Porodním sálem se rozlehl pláč miminka, které dávalo najevo, že je v pořádku. Doktor slavnostně pronesl větu. „Je to kluk.“ A sestra už krásné čisté miminko předala Tomovi, který stále svíral ruku vyčerpané Nel. Ten se na něj láskyplně podíval a pronesl: „Ty Loki Thomasi Hiddlestone, donutíš svět padnout na kolena.“ Usmál se na svého syna a přivinul si ho blíž k tělu. Sestra se na něj podívala a odebrala mu chlapečka z rukou a přiměla ho, aby ji následoval.

„Co jste tomu malému říkal?“

„Má žena Nel si přála, aby tahle věta byla první, kterou uslyší.“

„To je hezké.“

 

Nel ležela na nemocničním lůžku a v rukou držela malý uzlíček. Loki poklidně spinkal a všichni v místnosti mluvili tiše. Za celou dobu od porodu už se tam vystřídalo několik skupinek lidí. Byli tam Tomovi rodiče, sourozenci i Ben s Freyou, kteří mají několik týdnů do svatby. Loki si spokojeně hověl v maminčině náruči a vůbec si neuvědomoval, jak moc je roztomilý.

 

Konec

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek

Kontakt

Fantazy Pavorem